Všechny recepty : Pokrmy z drůbežího masa : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Marinované krůtí kousky se zeleninou

kousky krůtího masa marinované v bílém víně a smažené se zeleninou


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 417 / 1 porce
Kalorie: 181 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Marinované krůtí kousky se zeleninou: kousky krůtího masa marinované v bílém víně a smažené se zeleninou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Marinované krůtí kousky se zeleninou

Potřebujete potraviny:
Cuketa: 380 g
Kukuřičný klas: 250 g
Víno bílé suché: 125 ml
Paprika zelená: 1 ks
Citróny: 1 ks (nastrouhaná kůra a šťáva)
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Krůtí prsa: 4 ks (nakrájené na 2.5 cm široké hranolky)
Sůl

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády:v míse smícháme víno, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, 2 lžíce oleje, sůl. V marinádě promícháme kousky krůtího masa a necháme 30 minut v lednici odležet.

Krok 2: Cuketu nakrájíme na širší plátky, papriku na nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriku a malé kukuřičné klásky a asi 2 minuty zprudka opečeme, pak zeleninu vyjmeme.

Krok 3: Maso vyjmeme z marinády a na pánvi asi 5 minut zprudka dozlatova za stálého míchání opečeme.

Krok 4: Na maso nalijeme zbylou marinádu a ještě asi 3 minuty pod pokličkou na pánvi dusíme.

Krok 5: Do pánve vrátíme zeleninu a prohřejeme. Směs dokořeníme a podáváme, zdobíme petrželkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční