Všechny recepty : Pokrmy z drůbežího masa : Středomořská kuchyně : Jednoduchý :

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rýže vařená v kuřecím vývaru, smíchaná s kuřecími kousky , houbami , piniovými oříšky a parmezánem


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 684 / 1 porce
Kalorie: 153 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Rizoto s kuřecím masem a houbami: Rýže vařená v kuřecím vývaru, smíchaná s kuřecími kousky , houbami , piniovými oříšky a parmezánem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Rizoto s kuřecím masem a houbami

Potřebujete potraviny:
Vývar kuřecí: 1000 ml
Maso kuřecí: 250 g (nakrájené na kostičky)
Rýže bílá: 250 g (dlouhozrnná)
Smetana sladká: 180 ml
Houby: 125 g (nakrájené)
Sýr parmezán: 90 g (nastrouhaný)
Ořechy piniové: 4 polévkové lžíce (opražené)
Bazalka: 4 polévkové lžíce (čerstvá, nasekaná)
Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené)
Máslo: 15 g
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velká pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Na velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm utřený česnek, kuřecí kousky a nakrájené houby.

Krok 2: Přisypeme rýži, nalijeme na ní vývar a dusíme asi 20 minut pod pokličkou, až je rýže téměř měkká.

Krok 3: Zalijeme smetanou a ještě chvilku dusíme, až se do rýže vsákne.

Krok 4: Vmícháme parmezán a piniové oříšky, podle chuti přisolíme, a při podávání ozdobíme bazalkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční