www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Humr na šafránu

Vařený humr na zelenině a šafránovou smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 336 / 1 porce
Kalorie: 78 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Cuketa : 2 ks (oloupaná, nakrájená na kousky)
Humr: 2 ks (uvařený)
Smetana zakysaná: 250 ml
Fenykl : 1 ks (oloupaný, nakrájený na kostičky)
Pórek : 2 ks (bílá část, nakrájený na kolečka)
Mrkev : 2 ks (očištěná, nakrájená na kolečka)
Cibule šalotka : 2 ks (nakrájená na kousky)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Pastis: 2 polévkové lžíce
Máslo: 20 g
Šafrán: 0.5 kávové lžičky
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Humry uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě. Vyjmeme, odstraníme skořápku, maso nakrájíme na kousky a klepeta dáme stranou.

Krok 2: Na pánvi na rozehřátém oleji mícháme a restujeme všechnu nakrájenou zeleninu kromě cibule po dobu asi 15 minut. Osolíme a lehce opepříme.

Krok 3: V hrnci na rozpuštěném másle pár minut podusíme pod pokličkou šalotku. Přidáme pastis a šafrán a necháme povařit do zhoustnutí.

Krok 4: Do omáčky nalijeme zakysanou smetanu, promícháme, dokořeníme.

Krok 5: Zeleninu naporcujeme na talíře, na ní položíme humří maso a klepeta a přelijeme omáčkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :