www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Hovězí špízy

Špízy z větviček rozmarýnu s kousky hovězího masa, bůčku a paprik


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1547 / 1 porce
Kalorie: 248 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vepřový bok: 4 ks (plátky bez kůže, nakrájené na kousky)
Rozmarýn: 15 ks (snítky)
Hovězí zadní: 600 g (nakrájené na větší kousky)
Paprika žlutá: 2 ks (očištěná, nakrájená na větší kousky)
Rýže basmati celozrnná: 125 g
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Oregano: 5 ks (snítky)
Tymián: 10 ks (snítky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:

Postup přípravy:
Krok 1: Kousky masa vložíme do mísy s olejem a oddělenými lístky bylinek a necháme asi hodinu v chladu marinovat.

Krok 2: Uvaříme rýži basmati podle návodu a uchováme v teple.

Krok 3: Vyjmeme maso z marinády, osušíme, osolíme a opepříme.

Krok 4: Vytvoříme špízy - na tymiánové větvičky střídavě napichujeme kousky masa, paprik a bůčku.

Krok 5: Špízy vložíme do grilu a dozlatova ogrilujeme.

Krok 6: Propečené špízy servírujeme s rýží.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :