www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Papriková polévka s tuňákem

Polévka z rajčat, paprik, cibule a česneku s povařeným masem z tuňáka


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 385 / 1 porce
Kalorie: 141 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Tuňák: 400 g
Brambory: 300 g (oloupané, nakrájené)
Paprika zelená: 2 ks (očištěná, nakrájená)
Cibule : 2 ks (nakrájená)
Rajčata : 100 g (konzervovaná)
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Paprika pálivá: 0.5 kávové lžičky
Paprika červená: 1 ks (očištěná, nakrájená)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: V hrnci na oleji osmažíme česnek a cibuli.Přidáme lžičku mírně pálivé papriky a krátce osmažíme.Přidáme rajčata z konzervy a tento základ osolíme a opepříme a pár minut povaříme.

Krok 2: Do hrnce přidáme nakrájené brambory a zalijeme je přiměřeným množstvím vody. Dusíme je doměkka pod pokličkou asi 15 minut.

Krok 3: Kousky tuňáka a nakrájených paprik vmícháme do polévky a vše ještě asi 7 minut povaříme.

Krok 4: Polévku dochutíme a teplou ihned podáváme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :