www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Telecí na salátu z čerstvé zeleniny

Opečené proužky telecího masa servírované na salátu z čerstvé zeleniny a žampiónů


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 260 / 1 porce
Kalorie: 70 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Maso telecí: 500 g (nakrájené na nudličky)
Pažitka : 6 polévkových lžíc (nasekaná)
Paprika žlutá: 2 ks (očištěná, nakrájená)
Ředkvičky : 1 ks (svazek, očištěné, nakrájené)
Okurka : 1 ks (oloupaná, nakrájená na plátky)
Žampiony: 200 g (oloupané, nakrájené na plátky)
Salát ledový : 200 g (omytý, okapaný, nakrájený na proužky)
Ocet vinný bílý: 2 polévkové lžíce
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Sůl
Pepř
Máslo: 1 polévková lžíce (rozpuštěné)

Potřebujete náčiní:
Pánev
Miska

Postup přípravy:
Krok 1: Připravenou nakrájenou zeleninu zlehka promícháme v míse na salát.

Krok 2: Příprava zálivky: v misce smícháme ocet, olej, sůl a pepř.

Krok 3: Zálivku vmícháme do salátu a salát necháme krátce v chladu odležet.

Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm do zlatova plátky žampiónů a proužky telecího. Směs okořeníme solí a pepřem.

Krok 5: Salát naporcujeme na talíře, navršíme na něj proužky opečeného masa se žampióny a pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

Krok 6: Servírujeme s plátky bílé veky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :