www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Telecí na středomořský způsob

Telecí maso podušené s paprikami, rajčaty, olivami a bílým vínem


Čas přípravy: 120 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 729 / 1 porce
Kalorie: 104 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Maso telecí: 1500 g (nakrájené na kostičky 3-4 cm)
Rajčata : 500 g (oloupaná, zbavená semen, nakrájená)
Víno bílé suché: 250 ml
Olivy černé: 250 g (vypeckované)
Paprika : 3 ks (různých barev, nakrájené na nudličky)
Protlak rajčatový: 4 polévkové lžíce
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 utřené stroužky)
Rozmarýn: 1 polévková lžíce
Sůl
Petrželka (nasekaná na ozdobení)

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká

Postup přípravy:
Krok 1: Mouku, pepř a sůl nasypeme do většího igelitového sáčku.Vložíme maso a jemně potřeseme, aby se maso v ochucené mouce dobře obalilo.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, polovinu česneku, a asi 7 minut opékáme dohněda. Pak maso vyjmeme.

Krok 3: Do oleje na pánvi vložíme papriky a mícháme do změknutí, asi 3 minuty, pak je vyjmeme.

Krok 4: Do pánve vložíme předsmažené maso, přilijeme víno, připojíme rajčata,rajčatový protlak, rozmarýn a zbylý česnek. Pokrm přiklopíme a dusíme asi 60 minut, poté připojíme papriky a ještě ca. 20 minut podusíme do úplného změknutí masa.

Krok 5: Nakonec přimícháme olivy.Podáváme teplé, ozdobené rozmarýnou a petrželkou. Vhodnou přílohou jsou rýže nebo bramborové hranolky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :